A papagájgondozó

 Lilly Love jelenleg 54 éves, és papagájok gondozásával foglalkozik. A munkahelye az a Serenity Park, ahol az amerikai hadsereg sokat látott veteránjai élnek egy csomó madár társaságában. A papagájok terápiás felhasználása évtizedek óta alkalmazott módszer a tengerentúlon. Love nemrégiben a televíziónak nyilatkozott munkája hétköznapjairól.


A bemutató során végigvették a Serenity Park összes tollas lakóját. Az első a Pionites (Caique) fajba tartozó, eredetileg az Amazon-medencéből származú, Cashew névre hallgató papagáj volt aki az interjú alatt is kötelességtudóan lépegetett gondozója vállán. Oda-vissza ment, egyik oldalról a másikra, határozott, körkörös ívben.


A következő 10 percben Love, viccesen félig csukott szemmel, karjaival továbbra is az oldalán, folytatta a sok napi teendője egyikét, amit a Serenity Park szárnyas lakói mindegyikével rendszeresen megcsinál munkája során. Cashew mindvégig a vállán ült, néha megpiszkálva gazdája nyakát egy kis figyelmet követelve magának. A többi papagáj már megszokta ezt a párost. Még néhány lépést tett előre-hátra, majd hirtelen felmászott a ketreceket takarítását végző gazdája feje tetejére. Aki persze szélesen mosolyogva hagyta is, hogy egy ideig ott ficánkoljon a hátán.

A jelenet érdekessége a madár mozgása: Cashew ugyanazokat a felfelé lapátoló szárnycsapásokat használta, amelyeket a Caiques faj használ fürdésére az esőerdő nedves levelei között. A vadonban a Caiques, ez a világító sárga, fehér és mély kék-zöld papagáj hatalmas, szorosan kötött nyájakban repül, a szárnytollak az esőerdő lombkoronája felett egyedülálló suhogó hangot adnak. Cashew-nak azonban volt gazdája ismeretlen okokból visszanyeste a szárnyait majd el is hagyta a madarat, így került az intézménybe.

Megjegyzések